Nickerie, maandag 16 augustus 2004  


Verkiezingsuitslag Jeugdparlement in negen kiesdistricten bindend

Vaststelling resultaat Nickerie geschorst

door Filia Enser

PARAMARIBO — De vaststelling van de verkiezingsuitslag van het jeugdparlement in alle districten, met uitzondering van Nickerie, is bindend verklaard. Dit zei Jennifer van Dijk-Silos voorzitter van de kiescommissie, gisteren tijdens de openbare zitting van de commissie in Ons Erf. In Nickerie komt er een herstemming, omdat de kandidaat Jason van Genderen bezwaar heeft aangetekend, nadat in een advertentie van 12 augustus stond dat hij zich zou hebben teruggetrokken. De herstemming vindt plaats op 18 augustus.

"Iedereen heeft recht op gelijke kansen en door de ‘gewraakte bekendmaking’ zal in het district Nickerie een herstemming plaatsvinden", zei van Dijk-Silos. Door de bekendmaking hebben waarschijnlijk minder personen hun stem uitgebracht op de kandidaat van Genderen, zei ze in haar toespraak. Van Genderen vindt dat hij door de ‘gewraakte advertentie’ een slechte naam heeft gekregen en dat hij meer tijd nodig zou hebben om campagne te kunnen voeren.

Herstel fout

Minister Walther Sandriman van Onderwijs en Volksontwikkeling zei in zijn toespraak dat de herstemming in dezelfde sfeer plaatsvindt en dat het niet zo is dat er niet meer tijd zal worden gegeven voor extra campagnevoering. In de periode naar de verkiezingen toe mag wel campagne worden gevoerd door de kandidaten. De bewindsman deed deze opmerking naar aanleiding van opmerkingen gedaan door Rafaella Slamet en Van Genderen, die van mening zijn dat de tijd naar de herstemming te kort is. Slamet stelde voor dat de herstemming in oktober plaatshad, omdat volgens haar de meeste studenten reeds thuis zouden zijn vanwege de schoolvakantie. Van Dijk-Silos wees erop dat dit probleem zal worden opgevangen en dat de herstemming in deze periode moet plaatsvinden, omdat de infrastructuur nog aanwezig is. Minister Sandriman blijft erbij dat de stemming zal plaatsvinden op woensdag 18 augustus van negen uur ‘s morgens tot en met zes uur ‘s middags en hij wees erop dat de eerste vakantiedag op 19 augustus ingaat. Hij benadrukte dat er vanuit de kiescommissie geen ruimte meer is voor extra campagnevoering, maar dat de kandidaten zelf wel campagne mogen voeren. Bij Sandriman gaat het om het herstellen van de gemaakte fout. Vele aanwezigen bleken het eens te zijn met het genomen besluit, te oordelen naar het luide applaus.

 

<

Bron:
, 16-08-2004

 

 

WWW.NICKERIE.NET

Copyright © 2004. All rights reserved.

Designed by Galactica's Graphics