Nickerie, dinsdag 17 augustus 2004  


Ocon sluit computercursus met succes af in Nickerie

door Beta Debidien

NIEUW NICKERIE — Stichting Ontwikkeling Clarapolder en Omgeving Nickerie (Ocon) heeft in het afgelopen weekeind aan 26 cursisten certificaten uitgereikt. De cursisten hebben gedurende zes maanden lang elk weekend de lessen met succes gevolgd in de computerruimte van de stichting in de Clarapolder.

 filiaalhouder van de RBTT bank de heer Adhin overhandigt aan de cursist Sharda Ghra haar certificaat.

Filiaalhouder Adhin van de RBTT bank overhandigt aan de cursist Sharda Ghira haar certificaat.

De lessen zijn verzorgd door trainer Soerinder Algoe die tevens bestuurslid is van de stichting Ocon. Het examen bestond uit een praktijk en theoretisch gedeelte. Afgelopen zondag hebben de cursisten het theoretisch deel van de examens afgelegd. Dat gebeurde onder het toeziend oog van onderwijs-inspecteur Dayaram Chatterpal, filiaalhouder van de RBTT-bank in Nickerie, de heer Soenildath Adhin en de heer Rob Mooij, bestuurslid van stichting Welzijn instituut Nickerie (WiN).

Bij de uitreiking van de certificaten riep onderwijs-inspecteur Chatterpal de ouders en de kinderen op om gretig gebruik te maken van de faciliteiten en mogelijkheden die gecreëerd worden door de stichting. Hij wees de buurtbewoners erop om optimaal gebruik te maken van de vele boeken die de stichting in haar bibliotheek heeft, omdat lezen de sleutel is van ontwikkeling. Filiaalhouder Adhin van de RBTT-bank memoreerde in zijn toespraak dat in deze moderne tijd de computer niet meer weg te denken is in de maatschappij. "Het is van belang dat kinderen uit het district computer kennis bijgebracht wordt. Adhin richtte zich ook tot de rijstboeren van het district: "Met een druk op de knop kunnen de boeren over de wereldmarktprijs van rijst of over de exportgegevens beschikken, het is van belang dat ook deze boeren kennis over de computer opdoen". Rob Mooij zei onder de indruk te zijn van hetgeen de jongeren geleerd hebben. Hij feliciteerde stichting Ocon in het bijzonder de trainer en de jongeren met het behaalde resultaat. Hij waardeerde ten zeerste de filosofie van de trainer: "Als één jongere het examen niet haalt, dan heeft die jongere niet gefaald, maar ik".

De stichting Ocon heeft een wijk- en buurtcentrum in de Clarapolder. Reeds vier jaren organiseert de stichting in het centrum diverse activiteiten zoals: huiswerkbegeleiding, sport en spelactiviteiten, vakantieactiviteiten, computertrainingen en veel meer. Daarnaast beschikt de stichting over een speel-o-theek en bibliotheek en computers waar de jongeren de gelegenheid hebben ook te internetten. De stichting heeft als doel om middels het aanbieden van bovengenoemde activiteiten de buurt tot ontwikkeling te brengen. Stichting Ocon heeft geen eigen ruimte om deze activiteiten voort te zetten en heeft in de Clarapolder een terrein aangevraagd voor het opzetten van een eigen centrum. De middelen hiervoor zijn reeds beschikbaar gesteld door buitenlandse donoren. Het wachten is op een advies de Ministerie van Natuurlijke Hulpbronnen.

 

Bron:
,17-08-2004

 

 

WWW.NICKERIE.NET

Copyright © 2004. All rights reserved.

Designed by Galactica's Graphics