Nickerie, donderdag 19 augustus 2004  


Drugsverdachte Pritam Hira aangehouden
 

Nickerie - Na 9 maanden buiten grijparmen van Justitie te zijn gebleven, is de hoofdverdachte in de Maratakkadrugszaak, Pritam Hira, vanochtend om 01.00u aangehouden door het Arrestatie Team. Na een inval te hebben gepleegd werd Hira in zijn woning aangetroffen. Hira bleek regelmatig zijn familie te hebben bezocht vanuit een onderduikadres in buurland Guyana. Er was onder meer een internationaal signaleringsbevel uitgevaardigd.

 

Politiewoordvoerder John Jones bevestigt de aanhouding van Hira, die inmiddels al is afgevoerd naar Paramaribo. In Nickerie woensdag de zaak tegen de zoon van Hira voorgegaan. Soeradj werd schuldig bevonden aan het vervalsen van Surinaamse dollar- biljetten. Soeradj Hira is veroordeeld tot één jaar gevangenisstraf wegens valsemunterij. Hij gaat waarschijnlijk in hoger beroep tegen het vonnis.

 

Het vermoeden bestaat dat vader Pritam Hira zich waarschijnlijk voor de uitspraak in deze zaak heeft begeven naar zijn woonplaats.  In november 2003 heeft een drugslanding plaats gevonden in het Maratakkagebied. Hierbij werd ruim 340 kilo cocaïne in beslag genomen.

Op de concessie te Maratakka, in Nickerie, werden ook twee Columbiaanse vliegtuigen aangetroffen. Ook was er een illegaal vliegveld aangelegd. Er werden achttien personen aangehouden. De zaak kreeg een extra dimensie toen in mei vijf verdachten werden vrijgelaten vanwege ‘vormfouten’. Dit leidde tot enkele mutaties bij het Openbaar Ministerie en wijziging van het Wetboek van Strafvordering.In samenwerking met het Nationaal Leger nam de politie een grote partij cocaïne en twee vliegtuigen in beslag. Inmiddels zijn de verdachten in deze zaak, waaronder ook Pritam Hira gedagvaard door de Officier van Justitie. De zaak is door de kantonrechter uitgesteld tot 5 October 2004.

 

Bron:

, 19-08-2004

 

 

WWW.NICKERIE.NET

Copyright © 2004. All rights reserved.

Designed by Galactica's Graphics