Nickerie, dinsdag 24 augustus 2004  


Bouw Centrum voor dubbelgehandicapten in Nickerie vordert
door Beta Debidien

NIEUW NICKERIE - Het hoogste punt van de bouw van het centrum voor dubbelgehandicapte kinderen in net district Nickerie, is,.gisteren bereikt. Glenn Tjon Tjauw Liem, voorzitter van stichting Welzijninstituut Nickerie (WiN), noemde dit gebeuren een mijlpaal in de geschiedenis van de stichting die de organisatie niet ongemerkt voorbij wil laten gaan.

Tijdens het bezoek van Maarten Boelan, voorzitter van het Amantania fonds uit Nederland
vorig jaar aan de stichting in Nickerie, deelde hij de mening van het bestuur, dat het district de beschikking zou moeten hebben over een centrum voor dubbelgehandicapte kinderen. Boelan die zeer actief is in de gehandicapten Zorg in Nederland, zei aan het eind van zijn bezoek de nieuwbouw van een woonvoorziening voor dubbelgehandicapte kinderen te zullen financieren. De stichting begon vervolgens plannen te maken voor zo’n centrum.

Nadat de architect Carel van Hest het centrum ontworpen had, kreeg de stichting de definitieve goedkeuring voor de plannen in februari 2004. Op 11 maart van dit jaar tekende het bestuur van stichting Win een samenwerkingsovereenkomst met de stichtingen Paus Johannes XXIII uit Rotterdam en SPd/Mee uit Den Haag in Nederland.

Deze twee organisaties hebben het op zich genomen om het personeel in Nickerie te helpen opleiden alsook de begeleiding en verzorging van de dubbelgehandicapte kinderen.

De eerste steenlegging van het centrum vond plaats op 29 maart van dit jaar door Boelan en minister Samuel Parwironadi van Sociale Zaken en Volkshuisvesting. De voorzitter van stichting WiN merkte op, dat de aannemer Baidjoe wat de bouwwerkzaamheden betreft, keurig op schema is. Hij hoopt het centrum tegen eind van dit jaar in gebruik te zullen nemen. Het centrum biedt kinderen met een handicap en hun ouders tal van mogelijkheden, zoals een school voor zeer moeilijk lerende kinderen, een dagverblijf voor kinderen die niet naar de school kunnen, een dag- en nachtvoorziening, een informatie- en documentatiecentrum. Het gebouw zal tevens de mogelijkheid bieden voor belangenbehartiging voor ouders met een gehandicapt kind.
 

 

Bron:
, 21-08-2004

 

 

WWW.NICKERIE.NET

Copyright © 2004. All rights reserved.

Designed by Galactica's Graphics