Nickerie, zaterdag 04 september 2004  


DC Ramadhin vertrekt per 1 oktober

 

Nickerie - Na bijna drie jaar district Nickerie gediend te hebben,  beëindigt Hardeo Ramadhin op 30 september aanstaande zijn loopbaan als districtscommissaris door het bereiken van de pensioengerechtigde leeftijd. Omdat hij nog verlofdagen tegoed heeft, heeft hij aan minister  Romeo van Russel (Regionale Ontwikkeling) verzocht om al per 6 september zijn opvolger te benoemen. De heer Ramadhin werd op 18 juli 2001 officieel geïnstalleerd als dc van Nickerie.

 

In de afgelopen drie jaren heeft de vroegere aardrijkskundeleraar enorm veel kunnen opsteken over de gang van zaken op ambtelijk en bestuurlijk gebied.  'Ondanks je kennis op dit gebied is de praktijk toch behoorlijk anders' aldus de vetrekkende commissaris tegenover Dagblad Suriname. De dc blikt de afgelopen drie jaren met een positief gevoel terug door de ontwikkelingen aan te halen op het gebied infrastructuur, mijnbouw, landbouw, bosbouw,  toerisme en nutsvoorzieningen. 

 

In de afgelopen drie jaren heeft hij ook getracht zijn rol vooral als burgervader waar te maken. Op de meest ongelegen momenten kon hij toch tijd vrij maken voor de gewone man op de straat. Hij zal hiermee in elk geval een voorbeeld achterna laten hoe men als hoogste gezagdrager van een district ondanks de drukke bureaucratische verplichtingen toch toegankelijk moet kunnen zijn voor de gewone burger.

 

Door het schrijven van het boek 'Het district Nickerie in ontwikkelingsperspectief' laat de dc als trotse Nickeriaan een prachtig naslagwerk achter voor de Nickerianen en de rest van Suriname.

 

Alhoewel hij zich nog jong en vitaal voelt, heeft ook hij te houden aan de pensioenwet. Dat respecteert hij en dit biedt hem tevens de mogelijkheid om zijn energie op een andere manier te wenden aan Suriname over het algemeen en district Nickerie in het bijzonder.

 

Note: Nickerie.Net zal binnenkort een uitgebreid interview met de dc publiceren over zijn Nickerie-jaren als commissaris.

 

Bron:
DBS/N.Net , 02-09-2004

 

 

WWW.NICKERIE.NET

Copyright © 2004. All rights reserved.

Designed by Galactica's Graphics