Nickerie, zaterdag 18 september 2004  


Nickerie presenteert zich op Suriname DistrictenDagen

Programma Nickerie

Algemeen programma

Nickerie/Den Haag - Het district Nickerie zal zeker niet achterblijven om zich te presenteren tijdens de Suriname Districten Dagen (SDD), die gehouden zullen worden op zaterdag 18 en zondag 19 september in het gebouw van Haagsche Hogeschool te Den Haag. Nickerie, dat bekend staat om zijn dynamiek, zal uitgebreid informeren over de mogelijkheden om dit district verder tot ontwikkeling te brengen.

PROGRAMMA NICKERIE - Collegezaal Ovaal 1.5.3

Route naar Haagse Hogeschool: OV - Auto

Zaterdag 18 september
Onderwerp Spreker Tijd
Welkomstwoord DC via DVD Hr. H. Veira/R. Small 13.00-13.30
Het district Nickerie / Toerisme Hr. A. Mahabier 13.30-14.00
Projecten Hr. R. Small + groep 14.00-14.30
Rijstsector Ir. K. Kartosoewito 14.30-15.30
Natte infrastructuur Hr.Small/Ir. Kartosoewito 15.30-16.30
Stichting Sari Hr. R. Small 16.30-17.30
Financiële sector Hr. S. Adhin 17.30-18.30
District Nickerie Hr. R. Small 18.30-19.30
     
Zondag 19 september
Onderwerp Spreker Tijd
Welkom speech DC via DVD Hr. H. Veira 10.00-10.30
Het district Nickerie / Toerisme Hr. A. Mahabier 10.30-11.00
Projecten in Nickerie Hr. H. Veira 11.00-11.30
Perspectieven agrarische sector Ir. K. Kartosoewito 11.30-12.30
Bejaardenzorg R. Small 12.30-13.00
Wageningen Hr. B. Emanuelson 13.30-14.00
Sport in Nickerie Hr. R. Small 14.30-15.00
District Nickerie Hr. R. Small 15.00-15.30

Na Paramaribo is district Nickerie het best voorziene district van Suriname. Vrijwel alle overheidsinstanties zijn vertegenwoordigd in dit district. Ook het bedrijfsleven is ruim vertegenwoordigd. Het onderwijs en de medische voorzieningen hebben de laatste jaren grote voorwaartse sprongen gemaakt, waardoor de afhankelijkheid van de hoofdstad verder is teruggedrongen. In het kader van het decentralisatieproces staat Nickerie op het punt verder te verzelfstandigen. Ook op economisch gebied zal Nickerie zich steeds meer gaan toeleggen op zowel bilaterale als multilaterale relaties op internationaal niveau. De Suriname DistrictenDagen, is daarom een gelegenheid bij uitstek om nieuwe contacten te leggen en bestaande contacten verder uit te bouwen met (mogelijke) investeerders en maatschappelijke hulporganisaties uit Nederland.

Voor investeerders zal er uitgebreide informatie aanwezig zijn over het investeringsklimaat in district Nickerie. Afgevaardigden zullen u persoonlijk te woord staan over de mogelijkheden. Ook voor maatschappelijke hulporganisaties zal er informatie beschikbaar zijn, waarin zij een belangrijke rol kunnen vullen. Via een door SDD samengestelde ‘bidboek’ kunnen hulporganisatie informatie verkrijgen over de knelpunten binnen dit district.

Presentatie

Tijdens dit SDD evenement heeft district Nickerie een hele collegezaal ter beschikking om zich te presenteren. Op een groot scherm zullen continue video’s, projectpresentaties en toeristische informatie te zien zijn. Tijdens de voorbereiding is er actieve participatie geweest van Stichting Nickerie Wereldwijd, Stichting Vrienden van Nickerie en Stichting WiN. Meer informatie over deze organisaties kunt u vinden via de website van district Nickerie (zie instellingen): www.nickerie.net.

Hoewel de tijd kort is, kunnen hulporganisaties die actief zijn in Nickerie, zich aanmelden via info@nickerie.net voor eventuele presentatie (folders, flyers, posters, etc.). Op het gebied van toerisme zal Nickerie zich presenteren onder aanvoer van de heer Akhiel Mahabier, initiatiefnemer van Stichting Nickerie Wereldwijd, die zich vooral toelegt op de wereldwijde promotie van dit district, onder andere via de website www.nickerie.net. Voor informatie over het bedrijfsleven zult u geïnformeerd worden door de heer Richenel Small, vertegenwoordiger van Kamer van Koophandel en Fabrieken (KKF), afdeling Nickerie. Door omstandigheden kan de districtscommissaris helaas niet aanwezig zijn op dit evenement, maar er zal van tijd tot tijd een speciale videoboodschap van hem worden vertoond.

Per district mogen vijf mensen worden afgevaardigd worden voor dit evenement. De SDD projectgroep heeft vastgesteld dat een districtdelegatie zo representatief mogelijk moet zijn. In de eerste instantie mag de districtscommissaris een voorstel doen over de samenstelling van de delegatie. Het ministerie van Regionale Ontwikkeling (olv Romeo van Russel) heeft de definitieve samenstelling bepaald van de delegatie.

Alle reis- en verblijfkosten worden vergoed door gemeente Den Haag in samenwerking met Vereniging van Nederlandse gemeenten.

De delegatie van Nickerie bestaat uit de volgende personen:

Dhr. R. Small (delegatieleider/ K.K. F. Nickerie/diverse projecten)

Dhr. Ir. K. Kartosoewito (Adron - agrarische sector)

Dhr. S. Adhin (RBTT Bank/financiële sector)

Dhr. H. Veira (1ste districssecretaris)

Dhr.. B. Emanuelson (Wageningen)

Vanuit Nederland wordt de delegatie ondersteund door dhr. A. Mahabier (Stichting Nickerie Wereldwijd)


Meer info: www.nickerie.net

E-mail: info@nickerie.net

Bijdrage: Stichting Nickerie Wereldwijd

Bron:
Nickerie.Net , 04-09-2004

 

 

WWW.NICKERIE.NET

Copyright © 2004. All rights reserved.

Designed by Galactica's Graphics