Nickerie, maandag 06 september 2004  


Betere dienstverlening Streekziekenhuis door beroepsvorming

door Beta Debidien

NIEUW NICKERIE — Het dokter Lachmipersad Streekziekenhuis Nickerie (SZN) dat streeft naar professionalisme op het gebied van medische dienstverlening aan de districtsgemeenschap, heeft in het afgelopen weekend een mijlpaal bereikt. Twee studenten die deelnamen aan de opleiding tot ziekenverzorger (ZV's) en een andere die verpleegkundig management studeerde in Paramaribo, zijn namelijk afgestudeerd. Het gaat om Hermien Rambali en Silvy Noermohamed, die nu ziekenverzorgenden zijn en de verpleegkundige Jenny Pelswijk die slaagde voor een twee jarige hogere opleiding en nu in het SZN aangesteld wordt als verpleegkundig manager op de afdeling Verloskamer.

Algemeen directeur Drs. Ravin Changoer is bijzonder blij met deze functionarissen, daar het ziekenhuis steeds moet uitkijken naar personeelsleden om optimaal te kunnen draaien. Met deze aanwinst is het probleem op dat gebied echter nog lang niet opgelost, zegt Changoer.

Beiden gediplomeerde ZV's zeggen deze beroepsopleiding op eigen initiatief en met veel interesse te hebben gevolgd. Ze hebben in de afgelopen drie jaar veel offers moeten brengen om de opleiding in de stad te volgen, en zijn blij met het behaalde resultaat. Van de leiding van het Ziekenhuis in Nickerie hebben zij volgens zeggen, veel ondersteuning en medewerking gekregen. In 1997 traden zij in dienst als assistentverpleegkundigen in het SZN en ze begonnen in 2001 samen met 33 studenten aan het driejarig opleiding van de Centrale Opleiding Verpleegkundigen (Covab) in Paramaribo. Na een zware opleiding hebben 27 de eindstreep met succes behaald. De verpleegkundige Pelswijk is zich bewust van de taak die haar wordt toebedeeld. Zij vindt accuraat en exact werken heel belangrijk in een werkkring.

Volgens directeur Changoer zitten momenteel ook een aantal A-verpleegkundigen op een opleiding in Paramaribo; zij moeten binnenkort afstuderen. Om de tekorten aan ziekenverzorgenden terug te dringen, hoopt de directeur in 2005 met een ZV's opleiding te kunnen beginnen. Hierdoor zal het SZN aan meer mensen in Nickerie de gelegenheid bieden om een baan te vinden in de medische zorg. Daarnaast zullen verschillende andere medische opleidingen van start gaan zoals Intensive Care, Anesthesie, Verloskunde en Operatie Kamer- assistent. Met deze opleidingen denkt Changoer het nijpend tekort aan kwalitatief personeel in het ziekenhuis te zullen terug dringen.-.

Foto: SZN-directeur Ravin Changoer feliciteert de geslaagden.

 

Bron:
,06-09-2004

 

 

WWW.NICKERIE.NET

Copyright © 2004. All rights reserved.

Designed by Galactica's Graphics