Nickerie, zaterdag 09 oktober 2004  


Tijdelijk twee Nederlandse artsen in ziekenhuis Nickerie

Nickerie - De Stichting Dr. L. Mungra Streekziekenhuis Nickerie (SZN) heeft twee Nederlandse gasten op bezoek, die waarnemen voor de Nickeriaanse specialisten die voor bijscholing en vakantie naar het buitenland zijn. Nadat het SZN drie jaar geleden gesloten was vanwege problemen, werd er een nieuw bestuur aangesteld. Een van de taken van dit stichtingsbestuur is ervoor te zorgen dat er continu vijf basisspecialisten aanwezig zijn, te weten: een internist, een chirurg, een kinderarts, een anesthesist en een gynaecoloog.

Door middel van een samenwerking met de Rotary Doctors Bank in Nederland en het Cararina Ziekenhuis is het gelukt twee Nederlandse artsen (een gynaecoloog en een anesthesist) naar Nickerie te halen. Ook is het bestuur erin geslaagd eigen Surinaams kader aan te trekken voor de drie andere posten.

De voorzitter van het Stichtingsbestuur, Otto Dewanchand, gaf aan dat de Nickeriaanse patiënten positief gestemd zijn over de gasten.

Voor de internist Jan van Spreeuwel is het de tweede keer in Suriname. Twee en een half jaar geleden was hij al werkzaam in het streekziekenhuis. Als hij een vergelijking maakt tussen toen en nu, merkt hij op dat zowel het SZN als Suriname positief veranderd zijn. De artsen Douglas en Van Spreeuwel zullen voor hun vertrek naar huis ook in de ziekenhuizen in Paramaribo werken.

 

Bron:
NIBA ,08-10-2004

 

 

WWW.NICKERIE.NET

Copyright © 2004. All rights reserved.

Designed by Galactica's Graphics