Nickerie, donderdag 18 november 2004  


BOG start met voorlichtingscampagne in Nickerie

door Beta Debidien

NIEUW NICKERIE Het Bureau voor Openbare Gezondheidszorg (BOG) is gisteren officieel van start gegaan met een voorlichtingscampagne op de vis- en vleesafdeling van de openbare markt in het district Nickerie. Antonius Winter, hoofd van de subafdeling van Milieu-Inspectie in Nickerie, zegt desgevraagd dat het in de bedoeling ligt om de mensen bepaalde vaardigheden bij te brengen. Zaken zoals hoe om te gaan bij het plaatsen van ijs om de rauwe vis- en vleesproducten en hoe de juiste temperatuur te houden tijdens de opslag en verkoop. Het BOG heeft ook harde maatregelen aangekondigd tegen overtreders die zich na deze voorlichtingscampagne niet zullen houden aan de gestelde hygiënische eisen.

Foto: Leden van de afdeling Milieu- Inspectie van het BOG in Nickerie nemen een kijkje op de vis- en vleesafdeling van de markt.-.Volgens Winter heeft het BOG de mensen op deze afdeling veel ruimte geboden zich te herstellen, maar het blijkt dat de verkopers in de afgelopen periode geen rekening hebben gehouden met de voorgestelde regels, waardoor het BOG genoodzaakt was de afdeling tot drie keren toe gesloten te houden.

Purcy Stuart, coördinator van de afdeling Milieu Technische Dienst van het BOG, zegt dat ook Paramaribo te kampen heeft met het probleem waar rauwe vis- en vleesproducten niet op de juiste temperatuur gehouden worden tijdens opslag en verkoop.

"Het moment dat iemand van Milieu-Inspectie langs gaat op de afdeling, zorgen de mensen ervoor dat er voldoende ijs aanwezig is op de verkooptafel, maar de afdeling van het BOG is niet op de hoogte van wat er daarna gebeurt," zegt Stuart. Volgens hem gaat het BOG ervan uit dat dit probleem niet op korte termijn zal worden opgelost; het is een proces dat langzaam op gang zal komen. "Er liggen reeds plannen klaar hoe deze zaak aan te pakken, want we kunnen niet te allen tijde aanwezig zijn onder de markt om speciaal op deze zaak te letten", zegt Stuart. Hij is van mening dat het nou eens eindelijk tot de mensen moet doordringen dat in het belang van de volksgezondheid de gestelde voorschriften nageleefd moeten worden. Samen met districtscommissaris Hein Ramnewash van het district Nickerie zal het BOG binnenkort werken verbetering in de huidige situatie van de andere afdelingen van de markt. Bij zijn recente bezoek aan het district merkte Stuart op dat er geen ijsfabriek aanwezig is op de markt. Er moet één komen om de mensen van voldoende ijs te voorzien, meent hij.

 

Bron:
,18-11-2004

 

 

WWW.NICKERIE.NET

Copyright © 2004. All rights reserved.

Designed by Galactica's Graphics