Nickerie, donderdag 18 november 2004  


Netlink Communications biedt goedkoper internationaal bellen

door Rosita Leeflang

PARAMARIBO Goedkoper internationaal bellen is sinds kort mogelijk in Suriname. Deze faciliteit wordt door Netlink Communications NV aangeboden tegen een tarief van vijf Amerikaanse dollarcent per minuut.

Mario Sontohartono, directeur, en Edwin Sidodikromo, onderdirecteur van het bedrijf zeggen in een vraaggesprek met dWT dat de telefoondienst, die zij aanbieden niet alleen veel goedkoper is dan het tarief van 38 Amerikaanse dollarcent dat nu op de Surinaamse markt wordt gevraagd, maar dat de kwaliteit van hun telefoonverbinding ook beter is. Netlink Communications is agent van Net2Phone – een Amerikaans telecommunicatiebedrijf– en hanteert voor zijn telefoondiensten een systeem dat gebruik maakt van draadloze internetverbindingen. Het systeem dat wordt gebruikt is nieuw voor Suriname, maar oud in de wereld, zeggen de directieleden van Netlink Communications. Als agent van Net2Phone wordt aan de klant middels Voice Over Internet Protocol goedkoop bellen aangeboden.

De Netlink Communications-managers zeggen dat ze nu tussen de veertig en vijftig bedrijven en instanties in hun klantenbestand hebben. Daarnaast is er een groep van zeventig tot tachtig particulieren die gebruik maken van hun diensten.

Internationaal bellen kan bij het bedrijf zowel via vooruitbetaling als betaling achteraf (pre-paid en post-paid). Met de Shell Suriname Verkoopmaatschappij NV is een overeenkomst aangegaan, waarbij klanten bij de Shell servicestations terecht kunnen om belminuten te kopen of om hun rekening te betalen. Voorlopig kan dit bij twee Shell-servicestations.

Netlink Communications is gevestigd in de Un Mall en is reeds enkele maanden operationeel. Op 9 november werd het bedrijf, dat tot dan toe een eenmanszaak was, omgezet in een naamloze vennootschap.
Bron:
, 18-11-2004

 

 

WWW.NICKERIE.NET

Copyright © 2004. All rights reserved.

Designed by Galactica's Graphics