Nickerie, donderdag 18 november 2004  


OW verleent korte uitstel voor slopen wachthuisjes Corantijnstrand

door Beta Debidien

NIEUW-NICKERIE — Het Ministerie van Openbare Werken (OW) Sectie Nickerie heeft gisteren aan de burger Dewiednanan Baijoe en een andere tot nu toe nog niet geïdentificeerde persoon uitstel verleend van het ontruimen van hun wachthuisjes op het Corantijnstrand in het district Nickerie.

Foto: Terwijl de heer Dewiednanan Baidjoe in gesprek is met de ambtenaar Gert Ramdin (met een tas) van de afdeling OW sectie Nickerie, volgen twee politiemannen nauwlettend de zaak."Als de zaken vandaag na tien uur daar nog staan, zullen die opgeruimd worden," zegt Haricharan Chotoe sectiehoofd van het Ministerie van OW in gesprek met dWT. Een poging tot ontruiming mislukte gisteren omdat de belanghebbenden het verzoek deden aan de ambtenaren van het Ministerie om af te zien van hun actie, omdat zij zelf de bouwsels willen ontruimen.

Volgens Chotoe zijn de mensen tot drie keren toe aangemaand om de gebouwen te ontruimen, maar dat leverde geen resultaat op waardoor het ministerie over ging tot deze actie. Het sectiehoofd heeft eerst districtscommissaris (dc) Hein Ramnewash van Nickerie gerapporteerd over deze situatie. Over het geval van een derde gebouw (winkel/bar) dat vermoedelijk zonder een vergunning vanuit de zelfde lokatie goederen en alcoholische dranken ten verkoop biedt aan de gemeenschap, zegt Chotoe in contact te zullen treden met zijn meerdere over hoe deze zaak aan te pakken. Chotoe is niet op de hoogte of er een vergunning is verleend aan de eigenaar van de winkel/bar om te opereren op het Corantijnstrand. Een poging om meer informatie in te winnen bij dc Ramnewash mislukte, omdat de dc niet wilde ingaan in deze zaak. Voor hem was de zaak al afgedaan omdat de opdracht reeds geven was aan OW om over te gaan tot ontruiming.

Doordat het wachthuisje dat ongeveer vijf jaren terug neergezet was, niet representatief bleek te zijn, besloot Baidjoe het oude gebouw af te breken en op dezelfde plek een aan de tijd aangepast wachthuisje te bouwen. Dit nieuw huisje is volgens Baidjoe gepland om het oude te vervangen en gelijk te zorgen voor verfraaiing van de omgeving. Dit laatste is bedoeld om dit gedeelte van het district Nickerie, dat vaker door buitenlanders wordt bezocht, toeristvriendelijk te maken. Bovendien lag het in de bedoeling om het wachthuisje formeel aan de staat over te dragen, waarbij hij bereid is de verdere onderhoud op hem te nemen. Ondanks deze vorm van donatie hebben de instanties in het district Nickerie besloten toch het gebouw af te breken en te laten verwijderen van het Corantijnstrand. Baidjoe zegt zich niet te kunnen voorstellen dat er mensen in het district zijn die op dit niveau denken en toeristonvriendelijk zijn.

 

Bron:
,18-11-2004

 

 

WWW.NICKERIE.NET

Copyright © 2004. All rights reserved.

Designed by Galactica's Graphics