Nickerie, vrijdag 26 november 2004  


Schenking voor Streek Ziekenhuis Nickerie

door Beta Debidien

NIEUW NICKERIE — Lions Club Parwani heeft gistermorgen een grote hoeveelheid insuline geschonken aan het Dr Lachmipersad Mungra Streek Ziekenhuis Nickerie (SZN). Bij de overhandiging zei clubpresident Faried Pierkhan dat dit het eerste project is dat Parwani in haar achttienjarig bestaan uitgevoerd heeft in het district.

dWT foto/Beta Debidien.:Uit handen van Lions Club Parwani-president Faried Pierkhan neemt directeur Changoer symbolisch een pakket insuline in ontvangst.-Om dit project te realiseren, is de club met een zes man sterke delegatie afgereisd naar Nickerie. In zijn korte toespraak gaf Pierkhan mee dat het pakket insuline een waarde van ongeveer 10.000 euro vertegenwoordigt. Hij vertelt dat Lions Club Parwani enkele maanden terug door tussenkomst van enkele vrienden van de club een grote partij medicamenten uit Nederland heeft ontvangen. Maandelijks voert de club momenteel een medisch project uit in Paramaribo en in het district Wanica. Dit project stelt de mensen in de gelegenheid om zich pro Deo te laten testen op hun glucosegehalte en hypertensie. Omdat Lions Club Parwani de ontvangen insuline niet kon gebruiken, werd op initiatief van voorzitter Anand Sital van de Medische Commissie van de club, besloten de insuline te schenken aan het SZN.

Pierkhan hoopt dat het SZN goed gebruik zal maken van de gift. "Als we in de toekomst weer over wat middelen zullen beschikken, zal Nickerie wederom in aanmerking komen."

Algemeen-directeur Ravien Changoer die uit handen van president Faried Pierkhan de insuline symbolisch in ontvangst nam, bedankte namens de Nickeriaanse gemeenschap Lions Club Parwani voor de geste. Hij verzekerde de aanwezigen ervan dat het SZN heel goed en nuttig gebruik zal maken van de gift.

 

Bron:
, 26-11-2004

 

 

WWW.NICKERIE.NET

Copyright © 2004. All rights reserved.

Designed by Galactica's Graphics