Nickerie, woensdag 01 december 2004  


Bouwwerkzaamheden pompgemaal vorderen

door Beta Debidien

NIEUW-NICKERIE — De bouwwerkzaamheden van de pompgemalen in de Clarapolder en in Nieuw-Nickerie verlopen heel vlot. Aannemer Baitalie die belast is met de werkzaamheden, is op schema en zal mogelijk tegen april/mei van het volgend jaar het project opleveren zegt Haricharan Chotoe sectiehoofd van het Ministerie van Openbare Werken (OW) in Nickerie.

In het afgelopen weekeind heeft de aannemer de wanden en de fundering van het pompgemaal te Nieuw-Nickerie met beton gestort. Deze week nog zal de aannemer soortgelijke werkzaamheden uitvoeren aan het pompgemaal die in aanbouw is in de Clarapolder. In deze polder wordt het pompgemaal opgezet om in droge perioden de rijstboeren van voldoende irrigatiewater te voorzien.

Chotoe vertelt dat de pompen uit de credit-line met India reeds aangekomen zijn in Suriname. Twee van de pompen vinden in de komende dagen hun weg naar Nickerie om vervolgens geïnstalleerd te worden in het district. Chotoe is van mening dat door het installeren van één van de pompen in Nieuw-Nickerie, het jarenlange probleem van het westelijk deel van het gebied tussen de Westkanaal en de Margarethenburgstraat grotendeels zal worden opgelost. Volgens het sectiehoofd zal Openbare Werken als dienstverlenend ministerie ook ervoor zorgen dat alle afvoerlozingen binnen dat gebied opgehaald en waarnodig uitgediept worden. De ontwatering van het Nurserey gebied is ook ter hand genomen. Er is een nieuwe sluis gebouwd die intussen is opgeleverd. De aannemer heeft nog een onderhoudstermijn van zes maanden en moet in deze periode enkele kleine werkzaamheden bij de sluis afronden.

Nadat OW afgelopen week een verzoek binnenkreeg van het Ministerie van Landbouw Veeteelt en Visserij (LVV) heeft Chotoe gisteren de opdracht gegeven aan aannemer Baitalie om het irrigatiewater probleem van de rijstboeren in de Clara- en Corantijnpolder op te lossen. In dat kader heeft de aannemer een tweede duiker ook met een doorsnee van 125 centimeter geplaatst onder de Karachieweg. Het betekent dat er nu meer water stroomt naar de westelijke polders waardoor de boeren binnen enkele dagen over voldoende water zullen beschikken om hun arealen nat te kunnen bewerken.

 

Bron:
, 01-12-2004

 

 

WWW.NICKERIE.NET

Copyright © 2004. All rights reserved.

Designed by Galactica's Graphics