Nickerie, maandag 06 december 2004  


CLO Regio West neemt strijd 'VHP-blok' over

door Beta Debidien

NIEUW-NICKERIE — Terwijl districtscommissaris (dc) Hein Ramnewash van Nickerie bezig is een oplossing te zoeken in de kwestie van het zogenaamde 'VHP-blok' in de Mr.J.van Pettenpolder in het district Nickerie, heeft de Centrale van Landsdienaren Organisatie (CLO) Regio West op 1 december 2004 zich aangemeld om de strijd van de vijftien gezinnen over te nemen.

Foto: Devanand Dewkalie woont langer dan 11 jaar in dat gebied. Hij is bereid te verhuizen, maar onder goede voorwaarden."Het is geen politieke strijd die de CLO Regio West zal voeren in het district, maar de organisatie is sedert de oprichting in 1987 bezig mensen te ondersteunen en waar nodig oplossingen voor hun problemen te helpen vinden," zegt Kenneth Donk, voorzitter van CLO Regio West. Volgens Donk wil de vakorganisatie een honderd procent ondersteuning van alle betrokken personen en instanties om deze zaak zo snel als mogelijk te kunnen oplossen. Hij is van mening dat ook deze burgers die momenteel in angst leven, een goede woning nodig hebben.

De mensen wonen al jaren in het gebied dat eerder toegewezen was aan de VHP. Ramnewash heeft enkele weken terug de bewoners van dat gebied op het districtscommissariaat uitgenodigd om deze zaak te bespreken, maar niet een ieder gaf gehoor aan de oproep. Tijdens de vergadering toonden de aanwezigen zich bereid het gebied te verlaten in ruil voor een ander perceel dat ook gelegen is in de Mr.J.Van Pettenpolder.

Devanand Dewkalie, die geen van de vergaderingen op het commissariaat bijgewoond heeft, wil het voorstel van de dc aannemen. Hij woont al langer dan elf jaar op het terrein. De dc is van mening dat de ruil na eind december van dit jaar niet meer mogelijk zal zijn, omdat de overheid de percelen aan anderen zal geven. De aanwezigen eisten dat de overheid de infrastructuur van dat gebied in orde moet maken. Ramnewash zegde toe aan het aanleggen van wegen en aan het aansluiten van het gebied op het waterleiding- en elektriciteitsnet te zullen meewerken.

Voorzitter Kenneth Donk van CLO Regio West vertoefde vorige week woensdag samen met enkele bestuursleden van zijn organisatie in dat gebied om te praten over dit probleem. Na informatie ingewonnen te hebben zal de vakbondsvoorzitter naar de districtscommissaris en indien nodig, ook naar andere instanties stappen om deze zaak verder te bespreken. Donk zegt er vertrouwen in te hebben dat Ramnewash niet speelt met de belangen van de burgers.

Uit andere bronnen wordt vernomen dat ook het DNP-2000 zich in een heel vroeg stadium aangemeld heeft om een oplossing te vinden voor de vijftien gezinnen. De komende dagen zal deze partij in dit verband in actie komen.

 

Bron:
,06-12-2004

 

 

WWW.NICKERIE.NET

Copyright © 2004. All rights reserved.

Designed by Galactica's Graphics