Nickerie, donderdag 09 december 2004  


The Back Lot brengt Internationaal Documentaire Filmfestival naar Nickerie

Nickerie — Dit weekend brengt de Stichting The Back Lot Festivals het Internationaal Documentaire Filmfestival, dat van 30 november tot en met 5 december in Paramaribo is gepresenteerd, naar Nickerie.

Op vrijdag 10 en zaterdag 11 december zullen van de 43 geselecteerde documentaires van Paramaribo, zes korte en vijf lange documentairefilms worden vertoond in het Volkstheater te Nieuw Nickerie.

Het festival in Nickerie opent met de zes korte documentaires over Surinaamse kinderen ‘En daar heb ik een film over gemaakt’, welke een groot succes waren in Paramaribo. Deze zijn op rij met de regisseurs Abigail( Justine Themen), Sarajan, één been in Nederland, één been in Suriname( Hennah Draaibaar), Werken, werken, werken (Hester Jonkhout) Cheomara, 52 broertjes en zusjes( Mirjam Marks), Deborah in Suriname( Helen Kamperveen) en Na wata Na faya, zonder water, zonder licht (Nina Jurna).

Deze documentaires duren ongeveer 13 minuten en worden achtereenvolgens in één blok vertoond.

De overige vijf documentaires zijn: Cinderella of the cape flats(Jane Kennedy), Fahrenheit 9/11(Michael Moore), De as van de herinnering ( John Albert Jansen), 1 Giant Leap (Duncan Bridgeman) en Stand van de maan ( Leonard Helmrich).

De kaarten voor het doumentairefestival in Nickerie zijn op 10 en 11 december te verkrijgen aan het loket van het Volkstheater, terwijl het programma op beide dagen aanvangt om 6 uur ‘s middags en eindigt omstreeks 11 uur ‘s avonds.

 

Bron:
, 09-12-2004

 

 

WWW.NICKERIE.NET

Copyright © 2004. All rights reserved.

Designed by Galactica's Graphics