Nickerie, maandag 13 december 2004  


Politie arresteert veesmokkelaars met elf stieren

door Beta Debidien

NIEUW NICKERIE — De politie van het district Nickerie heeft in de nacht van donderdag op vrijdag in het Multipurpose Corantijn Project-gebied elf stieren in beslag genomen. Het vee dat afkomstig was van het buurland Guyana, stond gereed om vervoerd te worden toen de politie arriveerde. Gewestelijke Politie Kommandant (GPK) Elfriet Metroos deelde aan dWT mee dat in deze zaak zeven personen, onder wie enkele Guyanezen, zijn opgebracht.

De politie onderschepte in de nacht van donderdag op vrijdag elf stieren. De beesten werden uit Guyana Suriname binnengesmokkeld via de Corantijnrivier.

Deze mensen hebben toegegeven dat het vee uit Guyana is gesmokkeld. De stieren zouden op de lokale markt bij de slagers of opkopers in Paramaribo afgezet worden. In deze zaak zijn er ook twee vrachtwagens in beslag genomen. De politie is bezig deze zaak buiten proces af te handelen, omdat de wet daartoe de mogelijkheid biedt.

Na het betalen van forse boetes vastgesteld door het parket, zullen de verdachten op vrije voeten gesteld worden. Ook voor de voertuigen zal men boetes moeten betalen om ze vrij te krijgen, zegt Metroos. Volgens hem is deze actie succesvol geweest door medewerking van verkregen informaties uit de gemeenschap.

De politie oefent frequenter controle uit op de zogenaamde 'back track route' langs de Corantijnrivier. Ook drugs die via deze weg wordt gesmokkeld, worden onderschept. Metroos zegt dat de politie mogelijkheden bekijkt hoe de controle langs de Corantijnrivier op te voeren om deze handel de kop in te drukken.

Bron:
, 13-12-2004

 

 

WWW.NICKERIE.NET

Copyright © 2004. All rights reserved.

Designed by Galactica's Graphics