Nickerie, vrijdag 25 februari 2005  


Bestuur CCN werkt naar heropening gemeenschapscentrum

door Beta Debidien

NIEUW-NICKERIE - Antoine Elias, voorzitter van het Cultureel Centrum Nickerie (CCN), heeft samen met Danny Snip en Arthur Braafheid het initiatief genomen om het gemeenschapscentrum in het district Nickerie weer te doen bloeien. Het CCN heeft als doel om de culturele uitingen in Suriname en in het bijzonder in het district Nickerie, zoveel als mogelijk te stimuleren. Daarnaast wil het de kennis van en het direct contact met de cultuur van andere landen ook bevorderen.

Het CCN-complex in de Mr J van Pettenpolder te Nieuw-Nickerie is in 1971 opgericht door Anne van Dijk. De Stichting Culturele Samenwerking (StICUSA) was toen belast met het bestuur. In deze stichting zaten mensen uit Suriname, de Antillen en Nederland. Het CCN heeft een erg bloeiende periode gekend.

Het was lange tijd het centrum van vrijwel alle activiteiten die in het district Nickerie plaatsvonden. In de schouwburg werden regelmatig activiteiten ontplooid zoals zangwedstrijden, shows en culturele opvoeringen. Verschillende politieke partijen belegden daar hun vergaderingen. Op het complex stond ook een zeer goed draaiende bibliotheek en een sporthal.

 

De achteruitging van dit centrum begon ongeveer twaalf jaren terug met de stopzetting van de subsidie vanuit het Ministerie van Onderwijs en Volksontwikkeling. Tijdens het bestuur onder leiding van Orlando Resowidjojo draaide alleen de bibliotheek. Vandalisme heeft bijgedragen aan de achteruitgang. De grootste trekpleister van Nickerie verkeerde en verkeert nog steeds in een zeer slechte staat.
Vijf jaren geleden hebben enkele vrouwen van de leden van een Lions Club het op zich genomen om met ondersteuning van de Nederlandse ambassade, de gebouwen een opknapbeurt te geven. Het huidige bestuur heeft enkele van de ruimtes verhuurd en is op zoek naar ondersteuning om de zaak weer op poten te krijgen.

Bron/Copyright:

,25/02/2005

WWW.NICKERIE.NET

E-mail: info@nickerie.net

Copyright 2005. All rights reserved.

Designed by Galactica's Graphics