Nickerie.Net, donderdag 04 september 2008


Echtgenote Santokhi handelde zelfstandig

04/09/2008

Paramaribo - Minister Chandrikapersad Santokhi van Justitie en Politie neemt geen verantwoordelijkheid voor de aankoop van een woning en perceel door zijn echtgenote bij de vermoedelijke drugsdealer August Adjoeba alias ‘Segebai’, nu wijlen. De vrouw kocht in 2006 het onroerend goed bij een stichting die in rechte vertegenwoordigd werd door Adjoeba, die vorige maand in Nederland is doodgeschoten. De bewindsman die in gemeenschap van goederen getrouwd was, zei gisteren tijdens een persconferentie, dat hij achteraf op de hoogte is gesteld van de transactie nadat deze al was afgesloten. Ook gaf hij aan dat zijn vrouw het recht had “zelfstandig aanschaffingen te doen”.

Hij beweert met klem dat hij noch als echtgenoot, noch als minister bij de deal betrokken is geweest en dat de zaken niet zijn gekocht met het vermogen van het gezin. “Het is een puur zelfstandige aangelegenheid van de vrouw.” De echtgenote zou naar verluidt een smak geld hebben geërfd van haar familie. “Ik heb als persoon geen enkel aandeel gehad bij de aankoop, voor, tijdens of na, en alles is buiten mij om gedaan en ik heb ook op geen enkele wijze betrokkenheid gehad en ik distantieer me volledig”, benadrukt de bewindsman. Ook had hij geen persoonlijke of zakelijke band met Adjoeba.

dWT foto/Werner Simons Minister Chandrikapersad Santokhi.-.

De berichtgeving in Times of Suriname over deze kwestie vindt hij “lasterlijk, beledigend en insinuerend” en neemt daarom juridische stappen tegen alle “verantwoordelijken” in deze zaak. Het was overigens NDP-leider Desi Bouterse die deze zaak vrijdag tijdens een politieke bijeenkomst in Coronie aan de orde stelde, waarna Times of Suriname de zaak maandag verder aandikte en officiële stukken over de transactie publiceerde. Behalve tegen de krant wordt ook Bouterse voor de rechter gedaagd.

De berichtgeving die volgens Santokhi een samenzwering is tussen Bouterse en de krant, is volgens de bewindsman bedoeld om hem en de regering te beschadigen, omdat hij met zijn beleid de belangen van bepaalde groepen aantast.

Tijdens de persconferentie kreeg de NDP-voorzitter een flinke veeg uit de pan. Santokhi zegt zich niet te verlagen tot het karakter van Bouterse die de status heeft van verdachte van meervoudige moord en daaraan geen consequenties verbindt. Ook niet naar het niveau van de NDP-leider die onder andere gezinsleden, vrienden en familieden aanzet tot ernstige misdrijven en deze personen uit puur lijfsbehoud opoffert wanneer hij ter verantwoording wordt geroepen. De politiedossiers staan daar volgens de bewindsman bol van.-.

Bron/Copyright:

Nickerie.Net / de Ware Tijd

04-09-2008

WWW.NICKERIE.NET

E-mail: info@nickerie.net

Copyright © 2008. All rights reserved.

Designed by Galactica's Graphics