Nickerie.Net, maandag 10 oktober 2005  


Nickerie heeft binnen een jaar tweede bejaardentehuis

door Beta Debidien

NIEUW-NICKERIE - ’Pawan Dhaam’ is de naam van het nieuwe bejaardentehuis dat Nickerie binnen een jaar krijgt in de Van Drimmelenpolder. Districtscommissaris (DC) Hein Ramnewash, verrichtte zaterdag de eerstesteenlegging voor dit nieuwe tehuis. Pawan Dhaam wordt het tweede bejaardentehuis in het district.

"Het is gewoon een must voor het district, omdat Nickerie hiermee zal voorzien in zijn behoefte", zei Ramnewash. Volgens hem bestaat er een grote behoefte aan centra waar seniore burgers hun intrek kunnen nemen. Volgens plan zal de stichting Welzijn instuut Nickerie (WiN) een derde bejaardentehuis bouwen. Dit gebouw komt in de Mr.J van Pettenpolder te staan.

De DC prees het initiatief van Vidjai Ramnarain, voorzitter van de stichting Sankat Mochan in Suriname en Nederland, die het tehuis op zijn eigen terrein laat bouwen. De DC riep de totale gemeenschap op om dit project te ondersteunen.

Volgens Ramnarain is dit project drie jaren geleden voorbereid, nadat uit onderzoek was gebleken dat er behoefte bestond aan een bejaardentehuis in Nickerie. Uit dat onderzoek bleek ook dat Nickerie 3.300 seniore burgers telt.

Na het onderzoek is de stichting begonnen met de inzameling van middelen in Nederland. Stichting Sewa Netwerk is één van de organisaties in Nederland die ervoor zorgde dat het ingezamelde bedrag uiteindelijk 34.661,65 euro bereikte. Met dit bedrag als startkapitaal begon de stichting Sankat Mochan met de bouwwerkzaamheden van het bejaardentehuis in Nickerie.

Het project zal 185.000 euro kosten. Stichting Sewa Netwerk in Nederland biedt ondersteuning op het gebied van ontwikkelingssamenwerking. Haar doel is armoedebestrijding in landen waar veel Hindostanen wonen. De stichting heeft in de afgelopen periode reeds enkele projecten uitgevoerd in Suriname en zal de bouw van het bejaardentehuis verder ondersteunen.-.

Eerder verschenen:

Stichting Sankat Mochan wil bejaardentehuis in Nickerie

 

Bron/Copyright:

,10/10/2005

WWW.NICKERIE.NET

E-mail: info@nickerie.net

Copyright © 2005. All rights reserved.

Designed by Galactica's Graphics