Nickerie.Net, zaterdag 12 mei 2007


Storing internet- en telefonieverbinding met Suriname duurt langer

Paramaribo - In navolging van eerdere berichten over de duur van de storing op de America II glasvezelkabel, maakt TELESUR bekend dat de werkzaamheden langer zullen duren. Als gevolg hiervan worden de Internetdiensten, internationale dataverbindingen en internationale telefonie, vanaf zondag beperkt verleend. De intercontinentale glasvezelkabel voorziet Suriname, Frans-Guyana en Guyana van onder andere Internetdiensten.

Communicatiekables die Zuid Amerika met de rest van de wereld verbinden.Langs de Surinaamse kust lopen meerdere kabels, die Zuid Amerika met de rest van de wereld verbinden.

Van de Consul-Generaal voor Suriname in Frans-Guyana, Mr. Edgar Dikan, verneemt RADIO 10 dat de werkzaamheden inderdaad geen makkelijk karwei zijn. Evenals in Suriname zijn ook in Frans Ė Guyana bedrijven lam gelegd door deze storing.

Voor noodzakelijke communicatie verkeer maakt Telesur gebruik van satellietverbinding.

Klanten van  ParboNet en CQ-Link kunnen wel internetten, daar deze bedrijven niet afhankelijk zijn van glasvezelkabel, maar van directie satelliet verbindingen. De kosten per gebruiker zijn echter te hoog om grootschalig hiervan gebruik te maken. Bovendien blijkt uit ervaring van deze gebruikers, dat internet verbindingen via satelliet vaker aan storingen onderhevigd zijn in vergelijking tot glasvezelverbindingen, waar Telesur gebruik van maakt. Storingen als gevolg van kabelbreuk kan echter wel dagen duren, terwijl storing bij satellietverbindingen binnen enkele uren verholpen kunnen worden.

De meest stabiele optie voor Suriname zou zijn, naast America II verbinding een extra back-up verbinding met een andere submarine glasvezelverbinding. De huidige America II verbinding komt via Frans Guyana en voorziet ook Suriname en Brits Guyana. De kosten per potentiŽle gebruiker zijn echter niet gering, vandaar dat deze landen genoodzaakt zijn om met meerdere landen zulke voorzieningen aan te schaffen.

Lees verder:

Telesur denkt aan satelliet

Internet isolement kost geld

Intercontinentale glasvezelkabel weer beschadigd

In januari 2006 was er ook sprake van een kabelbreuk: lees hier meer over

Bron/Copyright:

Nickerie.Net

,10-05-2007

WWW.NICKERIE.NET

E-mail: info@nickerie.net

Copyright © 2007. All rights reserved.

Designed by Galactica's Graphics